Tannimplantater

tannimplantaterTannimplantater er metallskruer som innsettes for å erstatte en eller flere tannrøtter når disse er gått tapt. 

De er i all hovedsak laget av titan, som anses som lite allergifremkallende og som brukes mye i generell implantatkirurgi. 

De fleste implantater er formet som en skrue med gjenger og plasseres i kjeven ved et enkelt kirurgisk inngrep. Tannlegen borer et hull i kjeven med standardiserte bor og skrur så implantatet ned i kjeven, hvorpå implantatet må vokse sammen med benet. På toppen av dette implantatet skrus så en tannprotese/bro/krone, laget av porselen. 

tannimplantater-1En av de største fordelene med tannimplantater er at de legger mindre belastning på de omkringliggende tennene. Dette vil også hjelpe beinstrukturer og tannkjøtt under og omkring tennene til å gro tilbake. De vil også kunne hjelpe til å redusere langsiktige risikoer forbundet med kjeven. Man kan vanligvis forvente at et tannimplantat av høy kvalitet skal kunne vare lenge, kanskje hele livet. Det er imidlertid avhengig av hvor nøye pasienten er med den daglige munnhygienen og med regelmessige tannlegebesøk. 

Det viktigste du som pasient  kan gjøre for å sikre at du finner riktig behandling for den manglende tannen, er å snakke med oss om hvilke alternativer som kan være riktig for deg.

Ta kontakt med oss for å avtale en konsultasjon med en av våre dyktige tannleger.